Chelsea och City vidare i FA-cupen

Publicerad 2017-01-28

Det blev fiasko i FA-cupen för Liverpool.

Men Chelsea och Manchester City vann programenligt.

Chelsea vilade Eden Hazard och Diego Costa i FA-cupen. Men Londonklubben hade en stark startelva mot Brentford.

Storseger för Chelsea

En halvtimme in i matchen på Stamford Bridge var avgjort. Willian skickade in en frispark i den 14:e minuten och sju minuter senare fixade Pedro 2–0.

Brentford skapade en del målchanser och kunde ha fått in en boll. Men i stället gjorde Chelsea ytterligare ett mål. Branislav Ivanovic hoppade in i andra halvlek, följde med upp i en omställning och tryckte in 3–0.

I slutminuterna fick Chelsea straff. Michy Batshuayi fick förtroendet och sköt in 4–0.

City vann borta

Manchester City hade inga bekymmer att besegra Crystal Palace på resande fot. Det blev en 3–0-vinst.

Raheem Sterling gjorde första målet i slutet av den första halvleken. I den 71:e minuten ordnade Leroy Sane 2–0 till City. Palace lyckades inte resa sig, City är vidare till femte omgången. Yaya Touré gjorde sista målet på stopptid.

Chelsea, som toppar Premier League, är också klart för femte omgången av FA-cupen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se