Trumps ”varning” gick hem: ”Grattis USA!”

avPelle Strandman

Fotbolls-VM 2026 går till USA, Mexiko och Kanada.

Detta efter president Donald Trumps varnande tweet i våras.

”Grattis – ett stort arbete har lagts ner”, skriver han.

Efter förmiddagens omröstning i Moskva står det klart att fotbolls-VM 2026 kommer att hållas i tre länder: USA, Mexiko och Kanada.

”United Bid” fick 134 av de röstberättigade ländernas röster (67 procent) medan 65 (33 procent) gick till Marocko och endast en röst gick till inget av förslagen.

Mästerskapet blir tidernas största med rekordmånga 48 deltagande länder.

Foto: TT

Att VM hamnar på den amerikanska kontinenten glädjer Donald Trump – som redan i april twittrade varnande mot de länder som hade för avsikt att rösta emot USA, Mexiko och Kanada.

”Varför ska vi stötta dessa länder?”

”USA har satt ihop ett STARKT alternativ tillsammans med Kanada och Mexiko för fotbolls-VM 2026. Det skulle vara tråkigt om länder som vi alltid har stöttat skulle lobba emot USA:s erbjudande. Varför ska vi stötta dessa länder när de inte stöttar oss?”, skrev han då.

Huruvida presidentens utspel låg till grund för hur de 211 medlämsländerna i Fifa röstade låter vi vara osagt, men att utgången tillfredsställde Trump råder det inget tvivel om.

– USA, tillsammans med Mexiko och Kanada, fick just VM. Grattis – ett stort arbete har lagts ner”, skrev han på Twitter i dag.

Foto: Fifa
De potentiella VM-värdstäderna 2016.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

ARTIKELN HANDLAR OM