Vägrar bemöta uppgifterna: ”Kommer inte vara möjligt”

avLinus Norberg, Per Bohman

Enligt Sportblades källor skakas Brommapojkarna av ett utbrett missnöje över Luis Pimentas metoder i ledarskapet.

Men både tränaren, och sportchefen Daniel Majstorovic, vägrar att bemöta uppgifterna och kastar i stället ut Sportbladet från Grimsta IP.

”Ni kommer tyvärr inte få prata med någon i dag”, får vi höra.

Pennalism och sexism.

Det är två saker som källor inifrån Brommapojkarnas spelartrupp lyfter fram i tränaren Luis Pimentas ledarskap.

Under hela dagen i går, torsdag, var Sportbladet i kontakt med ordförande, sportchef, pressansvarig och den utpekade tränaren.

Ingen ville bemöta uppgifterna.

Därför åkte vi till Grimsta IP, klubbens hemmaarena, för att göra nya försök.

Men Pimenta vägrar fortfarande stå till svars för de påstådda anklagelserna.

– Han vill inte prata, de ska träna, men ni får ta det med Daniel Majstorovic (sportchef) hälsar Dan Wallin, lagledare i klubben.

I stället möter vi klubbdirektören Henrik Nilsson vid parkeringen intill fotbollsplanen. Han menar att han inte känner till spelartruppens missnöje, men reagerar när Sportbladet förklarar vad källorna har berättat.

– Skulle det ha inträffat ligger det så extremt långt från våra värderingar och det skulle inte vara acceptabelt, säger Nilsson och hänvisar också till Majstorovic.

Flyr undan

När Sportbladet kliver in på Brommapojkarnas kansli och frågar efter Majstorovic får vi beskedet att han är upptagen.

Vi ombeds att återkomma om en halvtimme.

Sedan gör vi ett nytt försök.

– Jag såg honom gå i väg, säger en kanslist och skickar ett textmeddelande till sportchefen.

– Han säger att han sitter i möte och inte har tid.

Samtidigt tränar laget, under Pimentas ledning, och det dröjer inte länge innan Majstorovic, via lagledaren Wallin, ber oss att lämna området.

– Jag säger bara vad han (Majstorovic) sa till mig; ”vi vill inte ha dem här, de ska lämna arenan”. Jag kan inte göra något, säger Wallin.

”Vill inte träffas”

Brommapojkarnas träning avslutas och en stund senare träffar vi klubbens pressansvarige, Peter Appelquist, som berättar att han varit i kontakt med både Majstorovic och Pimenta, försökt att få dem att lämna en kommentar, men fått nej.

– Jag har talat med dem, men de vill inte träffas. Det kommer tyvärr inte vara möjligt för er att träffa någon i dag. De säger att de vill fokusera på nästa match, säger Appelquist.

När Sportbladet lämnar Grimsta IP kommer ett sms från Majstorovic:

Hörde ni var på plats, var upptagen. Vår fulla fokus ligger just nu på Malmö med förberedelser inför dem”.

”Vi ser allvarligt på uppgifterna”

Först flera timmar senare – vid 20.00 på kvällen – kom en officiell kommentar från BP.

Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som idag framkommit i media via Aftonbladet. Vi vill understryka att den typ av beteende som beskrivs inte är något som föreningen vill bli förknippad med och som en konsekvens av detta har vi omedelbart startat en utredning i ärendet med syftet att få all relevanta fakta på bordet”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Även Daniel Majstorovic uttalade sig.

– De uppgifter som framkommit är något vi tar mycket allvarligt på. Av den anledningen och att vi har med individer att göra är det viktigt att utredningen är grundlig. Jag ber om att få återkomma så snart vi har mer information.

ARTIKELN HANDLAR OM