Uppdaterad 2018-11-09 | Publicerad 2018-11-08

Malmö behövde vinna mot Sarpsborg för att koppla grepp om Europa League.

Efter 1–1 kritiserar Kanal 9:s expert Kim Källström bristen på frenesi.

– De har inte fått någon riktig spets i det hela. De ska vinna, säger han.

För två veckor sedan släppte Malmö in ett sent mål på bortaplan mot Sarpsborg. Matchen slutade 1–1 och Europa Leagues Grupp I var fortsatt ytterst jämn.

I fjärde omgången av sex vände serien och norrmännen kom till Stadion i Malmö. Att MFF gick för seger märktes på Uwe Röslers taktik, där offensive Arnor Traustason flyttades ner till vänster på mittfältet och Marcus Antonsson fick plats på topp.

Antonsson kvitterade

Efter en tillknäppt förstahalvlek öppnade spelet upp sig i andra. I minut 63 kastade sig Patrick Mortensen fram och nickade in ledningsmålet för gästerna. Fem minuter senare slog Fouad Bachirou en crossboll ut på högerkanten mot Eric Larsson som slog in den på volley mot mål. I oredan dök Marcus Antonsson upp och kvitterade.

När publiken väntade sig en anstormning tappade MFF i stället farten och initiativförmåga. Slutet blev odramatiskt och matchen slutade 1–1, vilket Kanal 9:e expert Kim Källström inte tycker att MFF ska vara belåtet med.

”Allt är fortfarande öppet”

– Malmö har mer att ge. Det man saknar är farten och fläkten, säger han.

Backen Rasmus Bengtsson ger experten rätt.

– Vi är inte tillräckligt skickliga på att dyrka upp försvaret. Skulle vi ha haft lite mer kvalitet i sista tredjedelen kunde vi ha gjort något mål, säger han till Kanal 9.

Gruppens andra match, mellan Genk och Besiktas, slutade också 1–1. Därmed är gruppen fortsatt jämn inför de avslutande två omgångarna. Malmö är trea men har bara en poäng ner till jumbon Besiktas och två upp till ledarna Genk. Två lag går vidare.

– Alla fyra lag kan gå vidare. Det är två matcher kvar och allt är fortfarande öppet, säger Rasmus Bengtsson till Kanal 9.

Se Europa League på Kanal 9 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se