Hammarby förnedrades på Strandvallen

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-13

Mjällby vann cupmötet med 4–2

Fritt fall i allsvenskan. Spelare som skämmer ut sig. Och förnedrade i Svenska Cupen av superettanlaget Mjällby. Det råder totalt mörker i Hammarby.

– Jag tror deras spelare är bättre än vad de visar, men det handlar väl om självförtroende, säger Mjällbymålskytten Markus Ekenberg till Sportbladet.

Hammarby hade tänkt att en bra cupinsats skulle ta laget på banan igen. Men det blev precis tvärtom. Mjällby, som leder superettan, leder i halvtid på Strandvallen med 3–0. Halvlekens tredje mål gjordes på straff. Mjällby kontrade in 2–0 – och 1–0 gjordes efter 13 minuter när ett långt inkast till slut resulterade i att Bajens målvakt Kristoffer Björklund fick se ett skott gå in bakom sig, ribba in.

– Vi visste att deras backlinje var stabbig, så det utnyttjade vi, säger Markus Ekenberg som satte 2–0.

Bajen bytte två i paus

I halvlek bytte Hammarbys tränare Tony Gustavsson ut Carlos Gaete och Nathan Paulse, in kom Mikkel Jensen och Fredrik Söderström. Och det blev lite bättre: Charlie Davies (64) och Louay Chanko (73) reducerade två gånger om innan Mjällby kontrade in 4–2 på tilläggstid. Fiaskot var ett faktum och Hammarby är utslaget ur Svenska Cupen.