Piken från Ramos - en hand på axeln

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sergio Ramos är åter i blåsväder.

På galan i Monaco la han en hand på Mohamed Salahs axel - vilket uppmärksammats.

”Ramos hävdade sin dominans på spydigast tänkbara sätt”, skriver Sports Illustrated.

Duellen mellan Sergio Ramos, 32, och Mohamed Salah, 26, i vårens Champions League-final mellan Real Madrid-Liverpool har blivit en följetong.

Efter att Ramos gått hårt åt den egyptiske stjärnan tvingades Salah utgå med en axelskada redan efter en halvtimmes spel. Spanjoren har därefter kritiserats flera gånger om för sitt agerande på planen.

– Jag vet inte om det är något vi kommer uppleva igen; att någon går ut och armbågar målvakten, river ner målskytten (Salah) som en brottare på mittplanen och sedan vinner matchen. Det var ju det som hände, sa Liverpool-tränaren Jürgen Klopp, angående händelsen, tidigare i somras.

1 av 4 | Foto: Darko Vojinovic / TT / NTB Scanpix

”Kunde nästan se Salah rygga tillbaka”

På torsdagskvällen fick diskussionen kring Sergio Ramos tackling åter nytt liv.

Under Champions League-lottningen och Uefa-ceremonin i Monaco var både Ramos och Salah på plats. Efter att Sergio Ramos mottagit priset som årets försvarare i Champions League 2017/2018 gick han förbi Salah - och la en hand på den tidigare skadade axeln.

Ett agerande som flera utländska medier tolkat som ett hån och en pik mot egyptiern.

”Du kunde nästan se Salah rygga tillbaka när Ramos la sin hand på DEN axeln under lottningen”, skriver The Sun.

Goal.com menar att Ramos passade på att spela på sin ”skurkroll”.

”Är kall och beräknande”

”32-åringen verkade göra narr av den omskrivna händelsen under torsdagen, genom att försiktigt placera sin hand på samma vänsteraxel”.

Flera medier såg det som ett humoristisk tilltag av Ramos men bland annat Sports Illustrated tolkade det hela på ett annat vis.

”Spanjoren är kall och beräknande. Han vet exakt vad han gör där. Ramos hävdade sin dominans på spydigast tänkbara sätt, och det var av ren ondska och genialitet”, skriver tidningen.

Medan Sergio Ramos mottog priset som årets försvarare fick Mohamed Salah lämna galan tomhänt, sedan han snuvats på priserna som årets anfallare och året spelare.

Så lottades Champions League 2018-19 00:29
Publicerad: