Ineffektivt Malmö fick bara oavgjort mot Östersund

Publicerad 2018-07-14

MALMÖ/STOCKHOLM. Marcus Antonsson är klar för Malmö – men kanske hade anfallaren behövts redan i kvällens match mot Östersund.

Malmö missade en rad klara chanser och fick nöja sig med oavgjort efter att Saman Ghoddos kvitterat med en vacker frispark.

– Jag är extremt nöjd med poängen vi tog, säger Ghoddos.

Malmö FF

De tippade topplagen Malmö och Östersund har inte övertygat i inledningen av allsvenskan. Men i sommar har båda klubbarna fått in nya tränare och i förra omgången blev det vinster mot Sirius respektive Hammarby.

I dagens match i Malmö tog hemmalaget ledningen när lagkaptenen Markus Rosenberg nickade in en hörna i den 33:e minuten.

Malmö skapade mängder av chanser för ett 2–0-mål, men Rosenberg och anfallskamraten Alexander Jeremejeff saknade skärpa framför mål.

Östersunds nye tränare Ian Burchnall sa i pausintervjun att han var nöjd med att bara ligga under med 0–1 i halvtid. I den 72:a minuten blev han ännu gladare när Östersund från ingenstans kvitterade på en briljant slagen frispark från Saman Ghoddos.

Jeremejeff: ”Inga kommentarer”

Östersund höll undan fram till slutsignal och fick med sig en poäng från en match där Malmös ineffektivitet framför mål blev avgörande. Efter slutsignalen buade delar av publiken på Stadion i Malmö.

– Tråkigt. Vi har många lägen och jag kunde ha gjort flera mål i dag. Det suger, säger anfallaren Alexander Jeremejeff till Sportbladet.

– Vi är mycket bättre än de, skapar många lägen och släpper knappt till några alls. En felfri match där vi är för ineffektiva. Jag bland annat, fortsätter Jeremejeff.

Efter matchen bekräftade Malmö att klubben gjort klart med förre Kalmar-anfallaren Marcus Antonsson från Leeds. Enligt Sportbladets uppgifter är det även klart att Jeremejeff samtidigt återvänder till Häcken.

Samtidigt kommer Jeremejeff enligt Sportbladets uppgifter nu lämna Malmö och gå tillbaka till Häcken.

– Jag orkar inte. Just nu har jag inga kommentarer om det, säger han.

”Min ambition att bli såld”

Desto gladare över resultatet var Saman Ghoddos. Anfallaren kommer från Malmö och sprang efter sitt frisparksmål fram till läktaren där han kramades om av släkt och vänner.

– Den här säsongen har jag tränat jättemycket på frisparkar. Avståndet var perfekt för mig, säger han om kvitteringen.

– Malmö har väldigt många chanser. Keita räddar oss. Det kunde ha blivit många fler mål från Malmös sida. Så jag är extremt nöjd med poängen vi tog. Malmö är svåraste laget att möta på bortaplan, fortsätter Ghoddos.

Enligt uppgifter till Sportbladet har ÖFK nyligen fått in två konkreta bud på ungefär 40 miljoner kronor på Ghoddos. Han själv säger att han inte vet hur länge han blir kvar i allsvenskan.

– Jag har fortfarande kontrakt, men såklart är det min ambition att bli såld.