Emil Forsberg om påstådda sprickan: ”Fjanterier”

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

KALININGRAD. Under förra landslagssamlingen uppgavs Emil Forsberg ha en spänd relation med förbundskapten Janne Andersson. 

Nu kommenterar stjärnan själv uppgifterna. 

– Allt sådant där är bara fjanterier, säger Forsberg.

Emil Forsberg lämnade förra landslagssamlingen med en överansträngd ljumske. Men enligt tyska Bild låg det mer bakom till att mittfältaren flög hem till Leipzig. 

Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson, skriver tidningen.

”Allt sköts professionellt”

Uppgifterna dementerades sedan av förbundskapten Janne Andersson. Inför Nations League-mötet med Ryssland gav Forsberg själv sin syn på den påstådda sprickan.

– För att vara ärlig så läser jag inte tidningen så mycket, jag får allt sådant skickat till mig. Allt sådant där är fjanterier. Jag sitter här i dag och ska spela match i morgon. Det är väl ganska uppenbart att det inte finns någon schism mellan mig och Janne, allt sköts på en professionell nivå. Det finns inga problem, säger han.

Assisterande förbundskapten Petter Wettergren har varit nere och hälsat på Forsberg i Leipzig och pratat om Forsbergs roll i landslaget.

– Jag och Peter hade ett väldigt bra samtal angående fotboll och vad vi tycker om fotboll.  Rollen jag har i Leipzig är totalt annorlunda mot rollen jag har här och det beror på sättet vi spelar. Få ut mer? Det är svårt för mig att svara på. Jag kommer hit och gör mitt bästa och gör det Janne vill att jag ska göra. Det är klart att jag gärna vill göra 20 mål, men det viktiga är att vi vinner, säger han.

Forsberg har vilat en del matcher på slutet på grund av ljumsken, men ska kunna spela mot Ryssland.

– Nu är känsla otroligt bra. Just nu känner jag mig grym i kroppen. Jag är verkligen på rätt väg och börjar närma mig storformen, säger Forsberg.

Foto: ANDREAS BARDELL
Emil Forsberg och Janne Andersson.