Djurgården tog ny seger – obesegrat i gruppen

Uppdaterad 2022-11-04 | Publicerad 2022-11-03

Djurgården tog femte raka segern i Europa Conference Leauge mot Shamrock Rovers.

Nu har klubben spelat in över 80 miljoner kronor i Europaspelet.

– Det är osannolikt, säger Hjalmar Ekdal.

Djurgården var redan gruppetta och klart för åttondelsfinal i Europa Conference League. Men matchen mot Shamrock Rovers var inte helt betydelselös. Rankingpoäng inför nästa års Europaspel stod på spel liksom ytterligare 5,5 miljoner kronor vid seger.

Djurgården skapade tryck direkt och Joel Asoro fick ett bra läge redan efter några sekunder. Men det dröjde till den 19:e minuten innan målet kom.

Allsvenskan inifrån: Två spelarna DIF jagar – här är prislappen

Gustav Wikheim släppte ut bollen till Elias Andersson som spelade vidare in till Kalle Holmberg i straffområdet. Anfallaren passade sedan vidare till Magnus Eriksson som satte 1-0 från nära håll.

– Det var ett bra anfall, kanske inte den renaste av träffar. Men ett väldigt fint fotbollsmål, säger Magnus Eriksson.

”Ingen räknade med det”

Shamrock hade ett bra kvitteringsläge i slutet av den första halvleken, men avslutet gick i burgaveln. Emmauel Banda fick ett friläge för att avgöra matchen med kvarten kvar, men målvakten räddade.

Djurgården vann ändå matchen med 1–0 och spelade hem ytterligare 5,5 miljoner till kassan. Totalt har klubben nu dragit in runt 82 miljoner kronor så här långt under Europaspelet, enligt fotcalc.com.

– Det är osannolikt. När vi gick in i första kvalrundan tror jag ingen kunde se det här framför sig. Det har varit svårt och tufft motstånd hela vägen. Men gruppspelet har överträffat alla förväntningar. Det är sjukt, säger Ekdal.

Schüller avstängd

Tungt för Djurgården är dock att Rasmus Schüller drog på sig en varning i slutminuterna, vilket innebär att han är avstängd i åttondelsfinalen.

Marcus Danielson klev även av i paus efter att ha fått en smäll i den första halvleken.

PLUS: 13 rätt på Stryktipset 231 (!) gånger – här är hans knep

– Jag fick en smäll (mot knät) och det var inte värt att riskera något. Vi ska kolla på det mer i morgon, säger mittbacken.

Djurgården är seedat i åttondelsfinalen och börjar borta den 9 mars för att sedan avsluta hemma 16 mars. Vilket lag som väntar blir inte klart förrän i februari när grupptvåorna i Europa Conference League möter grupptreorna i Europa League i playoff.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!