Mourinho om Pepe: Går det att försvara det han gör?

Skämde ut sig Pepe jagade och fick Messi på fall. När han väl låg på marken stämplade han honom. När Pepe själv låg på marken filmade han flera gånger. Dessutom förlorade Real, så returen på Camp Nou blir igen lätt resa.

MADRID. Real Madrid förlor-ade mot Barcelona igen och en spelare får det lite värre att vakna upp i dag.

Real Madrids Pepe stampade på Leo Messis hand – och fick hela världen emot sig efter el Clásico.

– Går det att försvara det han gör, frågar sig den egna tränaren José Mourinho efter matchen.

Mourinho viftade förgäves i går.

Real Madrid gjorde som senast mot Barcelona och startade med ett tidigt mål på Bernabéustadion. Och det var Cristiano Ronaldo, ofta ifrågasatt mot katalanerna, som gjorde det efter bara tio minuter.

Men Barcelona svarade på samma vis som senast och vände underläget till seger efter en nick i början av andra halvlek av Carles Puyol och 2–1 av Eric Abidal med en knapp kvart kvar att spela på en vacker framspelning av Leo Messi.

Ändå var det hemmalagets Pepe som skulle bli kvällens stora samtalsämne i Madrid.

Stämplade Messi

I 63:e minuten tog han sig för ansiktet och föll efter en närkamp med Barcelonas Cesc Fàbregas, som inte rörde Pepe i ansiktet.

Några minuter senare lunkade Pepe förbi en sittande Leo Messi och satte ena foten på argentinarens hand i gräset.

Domaren missade händelsen helt men fter matchen var reaktionerna på portugisens tilltag många – och hätska.

”Såg inte situationen”

”Pepe. Vilken idiot. Ibland blir man förbannad på folk” skriver Wayne Rooney på Twitter och inte ens Real Madrids tränare José Mourinho brydde sig om att ta sin landsman i försvar.

Däremot bytte han ut Pepe i andra halvlek och det till hemmapublikens busvisslingar.

– Kan man försvara det Pepe gjorde? Jag har inte sett händelsen än och har därför ingen åsikt, men om han gått på Messis hand är det illa.

I övrigt gjorde han en jättematch, säger Mourinho.

– När vi vinner en match är det många som får del av äran. Förlorar vi är det bara jag som är ansvarig.

Pep Guardiola valde den diplomatiska vägen efter segern.

– Jag såg inte situationen själv, men det verkar vara tydligt på reprisen, säger Guardiola.