Sundsvall har ena benet i allsvenskan

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2011-10-10

Vann klart mot Falkenberg

Gif Sundsvall har ena benet i allsvenskan.

I kväll besegrades Falkenberg med 4–2 borta – och nu behövs bara tre poäng till för att båda benen ska stå på säker mark.

GIf Sundsvall är bara tre poäng ifrån att säkra allsvenskt spel nästa säsong.

Tre tunga poäng borta mot Falkenberg gör att Giffarna har säkrat minst kval och att klubben har tre poäng ner till Ängelholm på kvalplatsen och 26 måls (!) bättre målskillnad än skåningarna.

Med två matcher kvar räcker det därmed med en seger för att avancemanget ska vara kassaskåpssäkert.

Walker gjorde två mål

Segern mot Falkenberg säkrades genom två skarpa frisparksfötter.

Inlånade Kevin Walker gav Sundsvall ledningen i den 18:e minuten när hans långa frispark seglade rakt in i mål. Falkenbergs David Svensson kvitterade strax därefter, men sedan var det Emil Forsbergs tur att smeka en frispark över muren och in i mål innan Kevin Walker klev fram och skruvade in sin andra och Giffarnas tredje frispark för kvällen i den 34:e minuten.

Matchen avgjordes definitivt när Christian Brink gjorde 4–1 med kvarten kvar. Stefan Rodevåg mäktade dock med en reducering för FFF, men Sundsvall höll sedan undan och vann med 4–2.