VM-finalisten föll mot Ungern

Publicerad 2019-03-24

Kroatien har haft det jobbigt sedan VM-finalen i somras.

I dag åkte nationen på en blytung 1–2-förlust mot Ungern i EM-kvalet.

I somras charmade Kroatien en hel fotbollsvärld och spelade VM-final i mitten av juli.

Nu, knappt åtta månader senare, råder andra tongångar i landet.

Första tävlingsmatchen efter VM slutade med en 0–6-smäll mot Spanien i Nations League och när EM-kvalet drog i gång i veckan inledde Kroatien med att vinna med ”bara” 2–1 hemma mot Azerbajdzjan.

I dag, borta mot Ungern, blev det förlust.

Ante Rebic gav visserligen kroaterna ledningen redan i den 13:e minuten, men innan halvtid kvitterade Adam Szalai för Ungern.

Tufft även för Österrike

Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat, men i den 76:e minuten frälstes ungrarna av Mate Patkai som sköt segermålet.

Och apropå tuff start på EM-kvalet.

Det har även Österrike fått.

Hemmaförlusten (0–1) mot Polen i torsdags följdes upp med en 2–4-förlust mot Israel i kväll.

Premier League-stjärnan Marko Arnautovic blev tvåmålsskytt för Österrike, men Eran Zahavi hade en ännu bättre kväll och sköt ett hattrick för Israel.