Nabil Bahoui sköt AIK till Glasgow

Publicerad 2019-08-15

Nabil Bahoui behövde knappt två minuter på planen.

Sedan hade han skjutit AIK ett steg närmare en höst ute i Europa.

– Målet är från laget, säger mittfältaren om fullträffen som banade vägen för 1–1 (3–2 totalt) mot Sheriff Tiraspol.

AIK Fotboll

Med en 2–1-seger på bortaplan med sig så var det ett AIK i förarsätet som tog sig an moldaviska Sheriff Tiraspol i Europa League-kvalet hemma på Friends arena.

Det var också ett AIK som tog det spelmässiga förarsätet under inledningen av matchen, som spelades inför en obefolkad klacksektion på norra läktarsidan.

Zvonimir Mikulic i Sheriffmålet fick göra både två och tre riktigt kvalificerade räddningar under inledningen för att hålla bortanollan intakt.

Hemmanollan kunde samtidigt tacka både ett ribbkryss och en offsideavvinkning för sin överlevnad.

”Perfekt anfall”

När väl en nolla skulle spräckas var det en inhoppare som löste det. Inte vilken inhoppare som helst heller.

En knapp timme var spelad när Nabil Bahoui byttes in.

Två minuter senare var den där timmen dryg – och AIK-yttern var en målskytt (igen).

Efter fint samarbete med Henok Goitom så kunde det formstarka nyförvärvet dundra in 1–0 .

– Jag får chansen att göra målet men om man ser helheten så är det ett perfekt anfall. Det är inte alltid man har sådana spelare med sig. I det här fallet har vi ett lag där sådant kan hända ofta. Målet är från laget. Det är inget jag vill ta på mig själv, säger Bahoui.

”Redo för en halvlek snart”

Med tanke på att målet var hans tredje på två inhopp (två mål borta mot AFC Eskilstuna senast) så har röster höjts att se Bahoui i en AIK-startelva.

Men varken Bahoui själv eller AIK-ledarstaben ser det hända inom en snar framtid.

– Det är viktigt att vi får det här rätt. Vi försöker att balansera upp våra tankar, säger Rikard Norling.

– I mitt fall är jag mest orolig för att komma in i flåset. Jag har plussat varje match. 5-10 min, 5-10 min, jag borde vara redo för en halvlek snart, säger Bahoui.

Låter som att du och ledarstaben är i synk när det kommer till din speltid?

– Hundra procent. Ledarstaben har hundra procent koll på det så det är bara att följa instruktionerna.

Nervigt trots allt

Trots Bahouis fullträff skulle det dock bli lite nerv i torsdagens drabbning trots allt.

I minut 86, från ingenstans, slank Gabrijel Boban in i AIK-straffområdet och rullade in en kvitteringsboll mellan benen på Linnér i AIK-målet.

Och plötsligt skilde bara ett ynka bortamål från en nervkittlande förlängning.

Den persen slapp däremot hemmapubliken – till slut.

1–1-resultatet gav en seger med totalt 3–2 över två matcher för AIK. Något som innebär att Celtic väntar i nästa kvalrunda – den sista innan ett eventuellt Europa League-gruppspel i höst.

AIK inleder på bortaplan i Glasgow torsdagen den 22 augusti, med retur på Friends arena torsdagen den 29 augusti. Även Malmö FF är klart för playoff till Europa League.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se