Succédebut för Johan Oremo i HBK-tröjan

Publicerad 2017-07-22

Första matchen i Halmstads BK.

Då svarade Johan Oremo för ett drömmål – från halva plan – i bottenmötet med Sundsvall som slutade 2–2.

– Jag såg att målvakten var långt ute och testade, säger Oremo till C More.

För bara några dagar sedan lämnade Johan Oremo, 30, superettans jumbo Gefle för Halmstad. HBK valde att plocka in anfallaren för att få fart på målproduktionen framåt – något de inte behövde vänta särskilt länge på.

Oremo behövde bara 27 minuter på sig i sin premiärmatch för att bli allsvensk målskytt igen – i ångestmötet med bottenkollegan Sundsvall.

Lobbade över Naurin

Efter att gästerna tappat bollen på mittplan, kollade Oremo upp och drog på en lobb från halva planen.

En boll som seglade över Tommy Naurin och betydde 2–0 i matchen.

– Oerhört smart av Oremo som ser att Naurin är långt ute, och och nu är han allsvensk målskytt igen, säger C More-kommentatorn Björn Geijer.

Oremo kommenterade själv målet så här.

– Jag tittade upp relativt tidigt, såg att han var långt ute så jag testade.

Dessförinnan hade Marcus Mathisen gett Halmstad ledningen med ett skott som inte såg otagbart ut för Tommy Naurin i Sundsvallsmålet.

Efter Oremos 2–0-mål verkade HBK ha full koll på matchen på Örjans Vall, men Sundsvall hann både reducera och kvittera innan halvtidsvilan.

Sundsvall behåller försprånget

Med fem minuter kvar av halvleken satte Eric Larsson 2–1 med ett fint högerskott.

Och när klockan passerat 45 minuter fick Marcus Danielsson in bollen efter hörna med ett halvdant skott från nära håll.
Den andra halvleken förblev sedan mållös, något Sundsvall lär vara gladast över. I och med krysset behåller man sexpoängsförsprånget ned till Halmstad som parkerar på den negativa kvalplatsen.

Halmstad står därmed kvar på endast en seger den här säsongen, och den kom i premiären.

Kollegorna i botten, Kalmar och Eskilstuna, möts under söndagen och båda lagen har chans att passera HBK.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)