”Förstår inte hur det inte kan vara straff”

Publicerad 2017-06-19

LUBLIN/STOCKHOLM. Domaren friade när Tibbling gick i marken.

I den 90:e minuten pekade han dock på straffpunkten – och Sverige tappade till 2–2 mot Polen.

– Jag förstår inte hur det inte kan vara straff där, säger Tibbling.

För två år sedan var det via ett straffavgörande Sverige till slut kammade hem guldet i U21-EM.

I år är det just straffarna som går landslaget emot.

Efter att Linus Wahlqvist bränt sin straff i öppningsmatchen mot England fortsatte oflytet mot Polen.

I den tolfte minuten, vid ställningen 1–0 till hemmalaget, räknade nog många med att domaren skulle peka på straffpunkten.

Simon Tibbling försökte ta emot ett uppspel i straffområdet men föll till backen när han fick en lätt tryckare i ryggen av polske mittbacken Pawel Jaroszynski.

– Jag förstår inte hur det inte kan vara straff där. Jag får en knuff i ryggen som hör att jag inte kan ta bollen, säger en oförstående Simon Tibbling.

Tankovic frustrerad

Matchen slutade 2–2 efter att Polen i stället fått chansen att avgöra från elva meter. Filip Dagerståls armkrok räckte för att hemmalaget skulle få chansen att kvittera på straff i den 90:e minuten.

Flera svenska spelare samlades runt domaren och vädrade sin frustration efter slutsignalen. Även Muamar Tankovic var besviken över att Polen fick straff och inte Tibbling i första halvlek.

– Hur kan han blåsa straff när han inte gjorde det på Tibbling. Det var lika mycket straff, säger han.

Sverige har fortfarande chansen att gå vidare till slutspel. För det krävs seger mot Slovakien i sista gruppspelsmatchen samtidigt som England inte vinner mot Polen.