Helsingborg stormar mot allsvenskan

Publicerad 2018-08-14

Inget ser ut att kunna stoppa Helsingborgs färd mot allsvenskan.

Men det var nära att en Andreas Granqvis-miss och en sista-minuten-forcering kostade segern mot Örgryte.

– Jag fick panik, säger HIF-mittfältaren Darijan Bojanic i Sportkanalen.

Helsingborg har varit en uppflyttningskandidat länge men efter värvningarna av Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson har skåningarna stärkt greppet om topp två-platsen än mer.

Borta mot Örgryte tog man ännu en seger.

Redan i fjärde minuten hockeystyrde Andri Bjarnason in Mohammed Abubakaris distansskott till 1–0 förbi en hjälplös Stojan Lukic i hemmamålet.

Örgryte kvitterade visserligen till 1–1 genom David Engströms hörnnick men drygt fem minuter före paus rullade Max Svensson iskallt in 2–1 till bortalaget.

Inte vunnit sedan maj

– Vi skapar mer och leder välförtjänt, konstaterade Svensson i paus.

Helsingborg öste på i andra halvlek. Först satte Mamudu Moro 3–1 innan Rasmus Jönsson förvaltade en fin Bjarnasons-skarvning och satte 4–1 i 65:e minuten.

Där och då såg allt stensäkert ut men i slutminuterna blev det rejält dramatiskt.

I 88:e minuten satte Gustav Ludwigson 2–4 och i första övertidsminuten halkade Anderas Granqvist i hemjobbet och till slut kunde Gabriel Altemark-Vanneryr sätta 3–4. Och det blev så när en kvittering också. I sista anfallet hade Örgryte en nick i ribban.

– Jag fick panik där ett tag, det är fan inte okej, säger HIF-mittfältaren Darijan Bojanic som såg dramat från bänken efter att ha blivit utbytt i 80:e minuten.

– Det blir tre poäng men vi ska inte släppa till så där, det är inte okej, fortsätter

Helsingborg är i och med segern uppe i ensam serieledning på 40 poäng, åtta poäng ner till kvalplatsplacerade AFC Eskilstuna.

För Örgryte var det här nionde raka matchen utan seger. Senast man vann en match i superettan var den 23:e maj.