Tung tränardebut i Monaco för Henry

Publicerad 2018-10-20

Thierry Henrys tränardebut i Monaco gick allt annat än bra.

Eller vad sägs om en skada på Radamel Falcao, en målvaktstavla och ett rött kort på en nyss inbytt spelare?

Ja, och så vann Strasbourg med 2–1.

Efter en svag inledning av säsongen med sex poäng på nio matcher i Ligue 1 sparkade Monaco nyligen tränaren Leonardo Jardim.

Ersättare blev Thierry Henry som skrev på ett treårskontrakt.

Henry, som gjort flest mål i Arsenals historia och även spelat för Juventus och Barcelona, debuterade i Monacos A-lag som 16-åring. En cirkel slöts därmed när den tidigare anfallsstjärnan presenterades som ny tränare.

Målvakten tappade in boll

Men någon omedelbar Henry-effekt i debuten blev det inte.

Tredjemålvakten Seydou Sy, som fick starta då både Danijel Subasic och Diego Benaglio är skadade, stod för en tavla modell större när Strasbourg gjorde 1–0 i den 17:e minuten. 22-åringen tappade in Adrien Thomassons tämligen enkla nick när han skulle fånga bollen i famnen.

Inte blev det bättre när anfallsstjärnan Radamel Falcao tvingades bryta matchen strax före halvtid på grund av befarad lårskada.

I ett försök att vända matchen i andra halvlek bytte Thierry Henry in offensive Samuel Grandsir i den 64:e minuten. Två minuter senare hade Grandsir lämnat planen igen.

Efter en spark i brösthöjd på Anthony Goncalces fick 22-årigen syna det röda kortet direkt.

Monaco näst sist

Sex minuter från full tid fortsatte sedan mardrömskvällen för Henry då Lebo Mothiba lobbade in 2–0 över Sy sedan han kommit helt fri.

Youri Tielemans reducerade visserligen från straffpunkten på övertid, men Strasbourg kunde ändå vinna med 2–1.

Då Nantes slog Toulouse med 4–0 passerar de Monaco som nu är ny nästjumbo i Ligue 1. De har fem raka förluster i alla turneringar och har inte vunnit sedan ligapremiären.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se