Agüero tremålsskytt mot Arsenal

Publicerad 2019-02-03

46 sekunder tog det för Manchester City att ta ledningen – men Arsenal kom tillbaka.

Den här kvällen tillhörde dock Sergio Agüero.

Argentinaren stod för samtliga tre mål i 3–1-segern på Etihad.

Eftersom Manchester United besegrade Leicester borta på King Power Stadium tappade Arsenal tillfälligt greppet om femteplatsen i tabellen.

Manchester City kom å sin sida från en överraskande förlust tidigare i veckan mot Newcastle. En seger under söndagen var i princip vital för att inte släppa iväg tabelledaren Liverpool alldeles för långt.

Hemmalaget på Etihad fick sannerligen en drömstart. 46 sekunder in drällde Alex Iwobi med bollen varpå Sergio Agüero i sekvensen därefter nickade in 1–0.

Replikerade snabbt

Därefter var det City som styrde och ställde ute på planen, men trots det hittade Arsenal en väg tillbaka in i matchen omgående. På en hörna lämnades mittbacken Laurent Koscielny fri varpå han ostört nickade in kvitteringen.

Det resultatet såg ut att stå sig i paus. Men kort innan domaren blåste av visade City upp sig från sin bästa sida. Ilkay Gündogan spelade ut bollen till vänster mot Raheem Sterling, som därefter levererade den vidare till Agüero som lade in 2–1.

I den andra halvleken fullbordade argentinaren sitt hattrick när han tryckte in 3–1 (med armen).

– Det kändes som att bollen tog i bröstet men jag såg på reprisbilder sen att det mer verkade vara armen, säger Agüero i Sky Sports.

Det var hur som helst hans 14:e mål den här säsongen, vilket innebär en tredjeplats i skytteligan.

Manchester City är därmed två poäng efter Liverpool i tabellen. Jürgen Klopps gäng ställs mot West Ham under måndagen.