Miniskräll av Trelleborg

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-06

Blåvitt chockstartade – men nykomlingen tog poäng i premiären

Klacken Linus Malmqvist klacker in kvitteringen bakom Bengt Andersson i Göteborgsmålet.

IFK Göteborg fick en drömstart borta mot Trelleborg.

Pontus Wernbloom nickade in 1–0 redan efter 5.13.

Men strax före paus kvitterade Linus Malmqvist med ett konstmål.

Hemmapubliken på Vångavallen i Trelleborg tystades omedelbart i den allsvenska comebacken. Efter en hörna av Niclas Alexandersson nickskarvades bollen fram till Pontus Wernbloom som vräkte sig fram och nickade in 1–0.

Då hade det hunnit gå 5.13.

Efter målet blev det en glädjechock hos de tillresta supportrarna. När Wernbloom sprang fram till klacken gav staketet framför klacken vika och överlyckliga supportrar bildade hög på Wernbloom.

Men glädjen blev kortvarig.

Strax före paus kvitterade Trelleborg genom Linus Malmqvist. Malmqvist mötte en hörna från vänster och uppvaktad av två Göteborgsspelare klackade han in bollen på volley.

Mycket snyggt.

Mensah fick chansen

– Första halvlek var svårspelad eftersom det blåser. Bollen stannar nästan i luften, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson till ppv.

– De är före oss just nu.

Negativt för Trelleborg är att rutinerade mittfältaren Mattias Thylander tvingats utgå skadad. ”Tylle” vred knät i samband med en tackling på Adam Johansson.

I den 72:a minuten fick hemmalagets Michael Mensah den stora chansen att avgöra. En misslyckad rensning av Bengt Andersson i IFK:s mål bäddade för Mensah men avslutet blev alldeles för tamt.

Trots diverse ströchanser blev det inga fler mål och matchen slutade 1–1.

– Vi var nära tre poäng men bollen ville inte in, säger målskytten Malmqvist till ppv.

– Tempot är tuffare i allsvenskan, domaren tillåter mer i närkamperna men Jag är nöjd med lagets insats.