Galen vändning av Chelsea mot Manchester United

Dubbla mål på tilläggstid

Uppdaterad 2024-04-05 | Publicerad 2024-04-04

Chelsea såg ut att gå mot förlust.

Men med två mål på tilläggstid fullbordade Cole Palmer en sanslös vändning mot Manchester United.

– Det finns inget bättre än att vinna på det här sättet, säger Palmer till TNT Sports.

De flesta trodde nog att Manchester United skulle ta tre poäng mot Chelsea.

Detta efter en rejäl vändning från 0–2 till 3–2.

Men i den sjunde tilläggsminuten började Manchester Uniteds mardröm.

Först orsakade Diogo Dalot en straff när han rev ner Noni Madueke. Efter flera minuters VAR-granskning stod beslutet kvar och Cole Palmer satte sitt andra straffmål för kvällen.

Men Palmer och Chelsea var inte färdiga där.

Chelsea fick en sen hörna och bollen letade sig fram till en omarkerad Palmer som via Scott McTominay sköt in sitt tredje mål för kvällen – och fullbordade den sanslösa vändningen i den 101:a (!) minuten.

– Det är en helt sjuk fotbollsmatch, säger Viaplays Martin Åslund i sändningen.

Direkt efter den efterföljande avsparken blåstes matchen av och Chelsea vann med 4–3.

– Att göra mål i sista minuten är galet, säger Palmer.

”Oacceptabelt”

För Manchester United är det ytterligare ett sent ras på kort tid. Mot Brentford förra helgen blev det 1–1 efter att man släppte in kvitteringen i den nionde tilläggsminuten.

– På fem dagar har vi tappat fem poäng. Det är oacceptabelt. Vi måste hålla en högre standard om vi ska spela om en plats i Champions League, säger tränaren Erik Ten Hag till BBC.

Irriterat i Manchester United efter straffen.