Uppdaterad 2018-05-28 | Publicerad 2018-05-27

Nicklas Bendtner byttes ut skadad i toppmatchen i Norge.

Rosenborg-stjärnan såg tårögd ut när tv-kamerorna zoomade in honom.

– Det blir en kamp mot klockan, säger Haakon Schwabe, medicinsk chef i Rosenborg, till klubbens Twitter.

Rosenborg tog ledningen med 1–0 i den 50:e minuten. Men sen följde några tunga minuter mot serieledaren Brann.

Fredrik Haugen kvitterade till 1–1 i minut 55. Sex minuter senare tog Brann ledningen genom Peter Larsen.

I den 69:e minuten skickade Rosenborgs Even Hovland in bollen i offensivt straffområde. Nicklas Bendtner sprang bra i djupet, tog emot bollen och sköt in 2–2 med vänsterfoten.

Den assisterande domaren vinkade dock bort målet för offside. Det var ett felaktigt beslut då Bendtner var på rätt sida när bollen slogs.

Sen kom nästa smäll för Bendtner.

Såg bedrövad ut

Anfallaren tog sig för ljumsken direkt efter målet, han hade skadat sig och kunde inte spela vidare. När tv-kamerorna sedan zoomade in honom sittande på bänken tog han sig för ansiktet och såg bedrövad och tårögd ut.

– Det är lite svårt att säga om han har en ljumskskada eller inte. Men vanligtvis tar en sån här skada två till tre veckor, säger Haakon Schwabe, medicinsk chef hos Rosenborg, till norska VG.

Nicklas Bendtner pratade inte med media efter slutsignalen. Det gjorde däremot lagkamraten Mike Jensen.

– Han är verkligen inte glad nu. Vi ser hur det går, säger Jensen till TV 2.

Schwabe har även kommenterat situationen på RBK:s Twitter.

– Han kan hinna bli spelklar till VM, absolut. Men det blir en kamp mot klockan, säger han.