Vladimir Rodic bakom segern för Hammarby

Publicerad 2018-08-23

Vladimir Rodic i närkamp i ösregnet i Karlstad.

Ny in i laget senast.

I dag visade Vladimir Rodic att han kan bli en nyckelspelare för Hammarby i höstens guldstrid.

Med en assist och ett kanonskott förde han Hammarby till en säker cupseger mot Carlstad United.

I går skrällde det gång på gång i svenska cupen när bland andra Kalmar, Sundsvall och Helsingborg försvann ut redan innan gruppspelet.

Hammarby såg ut att ha tagit lärdom av det och kopplade omgående greppet borta mot division ett-laget Carlstad United.

Och regissör i regnet var nyförvärvet Vladimir Rodic. Montenegrinen började med att slå ett svepande vänsterinlägg till Leo Bengtsson som skallade in 1–0 efter nio minuter, första tävlingsmålet för Bengtsson i Hammarbys A-lagströja.

– ”Vladde” slår ett fantastiskt inlägg och jag kommer perfekt så det var bara att nicka in den. Skönt att den satt för en gångs skull, säger Bengtsson i C More.

Rakt i nättaket

2–0 fixade Rodic på egen hand i 29:e minuten. Han tog emot bollen halvvägs in på offensiv planhalva, avancerade och utmanade en motståndarback innan han sköt bollen rakt upp i nättaket från straffområdeskanten.

I andra halvlek kontrollerade Bajen matchen totalt. I matchens sista minut fick man också in 3–0 genom unge talangen Abdul Halik Hudu.

– Vi tog det här på fullt allvar, jag är jättestolt över sättet vi gör det här, säger David Fällman i C More.