Bayern München körde över Porto

Publicerad 2015-04-21

Det stormade rejält kring Bayern München efter 1-3 förlusten borta mot Porto.

Då svarade de med att köra över Porto med tennissiffrorna 6-1.

– Det såg ut som att de hade förberett sig perfekt inför matchen, säger Viasatexperten Magnus Pehrsson.

Ett tungt skadedrabbat Bayern München förlorade överraskande med 1-3 borta mot Porto i det första mötet.

Och det var med kniven mot strupen som Bayernstjärnorna klev ut på Allianz Arena för att försöka vända på underläget.

Redan efter tio minuter var det nära att rassla till bakom Portos målvakt Fabiano men Lewandowskis skott träffade stolpen.

Tre nickmål på tretton minuter

Fyra minuter senare skulle dock bollen leta sig in i mål. Målskytten från det första mötet, Thiago,nickade in bollen från nära håll. Och det var bara början.

När matchuret stod på 27 minuter hade Jerome Boateng nickat in tvåan och Lewandowski nickade in trean efter en fantastisk framspelning av Müller.

Men överkörningen bara fortsatte. Müllers skott utanför straffområdet tog på en Porto-försvarare och letade sig i bakom Fabiano och med fem minuter från halvtidsvilan gjorde Lewandowski sitt andra för matchen och Bayerns femte.

– De har varit ett, två och tre nummer större än motståndaren, säger Magnus Pehrsson.

Firar med fansen

När den andra halvleken drog igång kom ett avslappnat Bayern ut och kunde kontrollera tillställningen.

Trots en reducering från Jackson Martinez till 5-1 kunde Bayern till slut vinna med 6-1 efter att Xabi Alonso dragit in en frispark i matchens slutskede efter att Ivan Marcano fått syna det röda kortet. Även bortatränaren Juan Lopetegui fick lämna tillställningen i förväg efter en dispyt med domaren.

Efter slutsignalen samlades laget framför hemmafansen och Thomas Müller höll igång supportrarna med att skrika i en megafon.

– Det är bara att gratulera dem, de var magnifika under den första halvleken, säger Porto-tränaren Juan Jopetegui.