Uppdaterad 2016-12-01 | Publicerad 2016-11-30

Här presenterar sig ikonens son

För tio år sedan spelade Zinedine Zidane sin sista match för Real Madrid.

I kväll lät han sin son debutera.

18 minuter senare hade Enzo Zidane blivit målskytt.

Enzo Zidane blev målskytt för Real Madrid – inför pappa.

3 852 dagar.

Så lång tid har gått sedan Zinedine Zidane senaste spelade match för Real Madrid.

Nu har en annan Zidane presenterat sig.

Nämligen ikonens 21-årige son, Enzo.

Nätade direkt

Lagom till den andra halvleken i cupmatchen Leonesa, vid ställningen 3-1, fick han äran att göra debut för A-laget – och det skulle inte dröja särskilt länge innan han satte avtryck i matchen.

18 minuter efter inhoppet sågade han sig fram genom planen via ett fint kombinationsspel med Mariano Díaz och Norges 17-årige supertalang Martin Ödegaard – och tryckte in 4-1-målet i målvaktens bortre hörn.

– Jag är väldigt glad för Enzos skull. Jag är glad både i egenskap av tränare och pappa, säger Zinedine Zidane efteråt.

Hyllar Ödegaard

Zidane passade även på att hylla Martin Ödegaard.

– Martin visade att han, trots sin ringa ålder, har personligheten och karaktären som krävs. Han var väldigt bra, säger tränaren.

Real Madrid vann till slut matchen med 6-1 och men är därmed planenligt vidare till nästa omgång i den spanska cupen.