Liverpool tog chansen att knappa in på Manchester City.

Efter en 6–0-kross mot Leeds är man bara tre pinnar från serieledningen.

Tottenhams övertidsseger mot Manchester City öppnade upp en möjlighet att på allvar skapa spänning i toppen av Premier League.

Och den möjligheten tog Liverpool med båda händerna.

Leeds gavs aldrig en chans på Anfield. Luis Diaz såg ut att ha gjort 1–0 redan i fjärde minuten men skottet blockades av Sadio Mané (!) på väg mot bortre gaveln.

Utdelningen kom i stället efter en kvart. Stuart Dallas stoppade ett inspel från vänster med armen och Mohamed Salah var säker från straffpunkten.

Salah inblandad i allt

En kvart senare var det dags igen – men då med en betydligt mer ovan målskytt. Mittbacken Joel Matip älgade iväg från mittplan, hittade till Salah som spelade tillbaka på djupledslöpande Matip som fri med målvakten kyligt placerade in 2–0.

Salah punkterade alla Leeds-förhoppningar när han återigen hittade rätt från elva meter efter 35 minuter. I slutet av matchen rasade sedan Leeds ihop. Sadio Mané gjorde 4–0 och 5–0 och i slutsekunden kunde Virgil van Dijk knoppa in 6–0 på en hörna.

Segern tar Liverpool upp på 60 poäng, bara tre bakom Manchester City som också spelat 26 omgångar.