Publicerad 2019-11-02

8–0 mot Robin Quaisons Mainz.

När Leipzig tog sin största seger hittills fick Emil Forsberg sitta bredvid.

Det svenska landslagsmansmötet i Bundesliga mellan Emil Forsberg och Robin Quaison uteblev. För bara den ena fick spela – men i efterhand önskar nog båda att rollerna var ombytta.

För från bänken fick Forsberg se sitt Leipzig totalt förnedra Quaisons Mainz. Målkavalkaden började redan efter fem minuters spel, från vänsterkanten slog anfallaren Timo Werner ett lågt inlägg och vid bortre petade österrikaren Marcel Sabitzer in 1–0. Utökningen var i stort sett en kopia, denna gång var det Christopher Nkunku som levererade inlägget och Werner som utnyttjade läget några decimeter från mållinjen.

Före paus kom även 3–0, 4–0 och 5–0 för hemmalaget.

Mainztränaren Sandro Schwarz halvtidssnack gav ingen effekt. För tre minuter in i andra halvlek blev Werner tvåmålsskytt, tog sig relativt enkelt fram och satte det låga skottet med vänstern. Och sedan två minuter senare kom 7–0, mittbacken Nordi Mukiele nickade in ett inlägg bakom Robin Zentner.

Klubbens största

Quaison hade sedan ett avslut i nät, men målet dömdes bort för offside.

8–0 vann Leipzig med till slut, där Werner fullbordade ett hattrick, och Forsberg var inte en av tre spelare som byttes in. Segern är klubbens största hittills – inte bara i Bundesliga, det tidigare rekordet var en 8–2-seger mot Vilhelmshaven från 2012.