Leicester vände och vann – efter VAR-drama

Publicerad 2019-12-01

Leicester var på väg mot poängtapp.

Då klev Kelechi Iheanacho fram och satte 2–1 med matchens sista spark – efter en lång VAR-granskning.

– Jag visste att det var mål, jag visste att jag inte var offside, säger matchhjälten.

Brendan Rodgers Leicester låg tidigt under efter att Richarlison gav Everton ledningen efter 20 minuter.

Jamie Vardy och James Maddison kom nära en kvittering men avsluten gick tätt utanför. Mot slutet av den första halvleken föll vänsterbacken Ben Chilwell i straffområdet och domaren dömde straff. Men efter en lång VAR-granskning ändrades beslutet till en Everton-frispark.

”Visste att det var mål”

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på för en kvittering – och till slut skulle målet komma.

Vardy placerade in bollen till 1–1. Fullträffen var engelsmannens 13:e i Premier League den här säsongen, vilket gör att han drygar ut sin skytteligaledning.

Sedan, i den 95:e matchminuten, fick inbytte Kelechi Iheanacho bollen, skottfintade och placerade in 2–1. Men assisterande domaren hade höjt flaggan för offside. Målet VAR-granskades och till slut blev det godkänt.

Åtta poäng till Liverpool

Brendan Rodgers valde efter matchen att hylla domarteamet:

– Oftast får domarna väldigt mycket kritik, men i dag gjorde de allting rätt. Straffen som vi inte får med oss var förmodligen ett rätt beslut. Sen visade VAR att det avgörande målet gjordes rätt, säger tränaren enligt BBC.

Vinsten innebar att Leicester hakar på Liverpool i tabelltoppen och har nu åtta poäng upp till Merseysidelaget.