Willian dundrade in segermålet mot Newcastle

Willian hade inte gjort ett ligamål sedan slutet av oktober.

Mot Newcastle såg han till att Chelsea tog tre poäng på Stamford Bridge.

– Min framtid finns i Chelsea, säger han efter 2–1-segern.

Den senaste tiden har det ryktats att flera klubbar, från Barcelona till den kinesiska ligan, är intresserade av att värva Willian under januarifönstret.

Brassen har haft en sisådär säsong hittills och hade inför lördagens möte inte gjort mål i Premier League sedan 4–0-segern mot Burnley.

Mot Newcastle blev han till slut stor hjälte när han räddade tre poäng till Chelsea. Målskyttet inleddes genom Pedro redan i den nionde minuten efter en fin framspelning från David Luiz.

Ciaran Clark såg till att utjämna siffrorna strax innan halvtid när han fick bollen perfekt på pannan vid en hörna. Målvakten Kepa Arrizabalaga kunde bara se på när den smet in i nätmaskorna till 1–1.

”Stod och sov”

– Efter det första målet blev vi alldeles för bekväma, säger tränaren Maurizio Sarri.

– Vi stod och sov i 20, 25 minuter så i slutet av den första halvleken hade vi problem. Vi måste förbättra den mentala biten.

Det resultatet stod sig fram till den 57:e minuten. Då levererade Eden Hazard bollen till Willian som på klassiskt manér vek inåt i planen och dundrade in ett nytt ledningsmål för Chelsea.

Efter matchen slog brassen fast att hans ”framtid finns i Chelsea”. Sarri höll med:

– Med Eden som anfallare är vi i behov av yttrar. Så vi behöver Pedro. Vi behöver Odoi (Callum). Vi behöver även Willian, så klart.

2–1-segern innebär att Londonklubben utökar avståndet ned till lokalrivalen Arsenal som förlorade mot West Ham. Maurizio Sarris mannar ligger nu en poäng bakom Tottenham på tredjeplatsen, som har en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se