Är han det sämsta stora backköpet som Mourinho har gjort?”, skriver The Mirror och ger svensken sämst betyg i Manchester United.

Hela sommaren har Manchester United varit på jakt efter en ny väletablerad mittbacksförstärkning.

Men inget nyförvärv kom.

Och borta mot Brighton blev managern José Mourinho påmind om behovet av en förstärkning på positionen.

Victor Nilsson Lindelöf hade precis som mittbackskollegan Eric Bally en tung första halvlek där gästerna gick till halvtidsvila i underläge med 3–1.

Brighton tog ledningen efter 25 minuter efter att “Vigge” tappat bort Glenn Murray i straffområdet. Brighton-anfallaren blev fri framför målet och kunde snyggt skarva in 1–0 på ett tillslag bakom David De Gea.

– Victor får inte förlora den en mot en-duellen. Han måste följa sin gubbe, säger experten Martin Åslund i Viasats sändning.

”Huvudlöst av Bailly”

Bara två minuter senare ringde det igen bakom den spanske målvakten.

En tilltrasslad situation gav till sist Shane Duffy fritt skottläge – och mittbacken drog in 2–0 för Brighton.

Manchester United kom visserligen tillbaka efter mardrömsminuterna och reducerade genom ett nickmål av Romelu Lukaku – men innan halvtid var bortalaget återigen i ett tvåmålsunderläge.

Detta efter att Eric Bailly misslyckats med en glidtackling på Pascal Gross och orsakat en straff.

– Baillys tackling är huvudlös, säger Martin Åslund.

Gross tog själv hand om straffen och slog den mitt i mål via benen på David De Gea.

Manchester United hade sedan svårt att komma tillbaka in i matchen.

Paul Pogba tryckte, precis som i premiäromgången, in ett mål på straff när han reducerade till 3–2 på stopptid – men fler mål blev det inte.

– Det var en besvikelse med den forceringen, eller snarare brist på forcering, i andra halvlek. Naiv som jag var hade jag en tro på att det här skulle bli spännande, men det blev det inte, säger Martin Åslund.

Lindelöf får bottenbetyg

I engelsk press sågas Victor Nilsson Lindelöfs insats hårt.

Med endast 3/10 i betyg ger The Mirror svensken följande omdöme:

Är han det sämsta stora backköpet som José (Mourinho) har gjort? Får sällan till det så här fel”.

Daily Mail var inte mycket snällare mot den svenske mittbacken.

Det defensiva samarbetet mellan Eric Bailly och Victor Nilsson Lindelöf var avgrundsdjupt dålig hela dagen”, skriver tidningen.

Samtidigt skriver The Telegraph att Lindelöfs försvarsspel i samband med 1–0-målet var ”bedrövligt”.

Viasats expert Bojan Djordjic vill dock inte lasta någon av mittbackarna för förlusten.

– Det är brist på nyförvärv men om man tror att en ny mittback skulle lösa de här problemen som man har kollektiv så är man ute och cyklar, säger han.

Förlusten blev kostsam för Manchester United med tanke på att Chelsea, Tottenham och Manchester City står på full pott efter två omgångar.

Redan nästa omgång har laget dock chansen att studsa tillbaka då man tar emot Tottenham på Old Trafford.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se