Leipizigs första seger mot Bayern någonsin

Publicerad 2018-03-18

Leipzig har för första gången besegrat storklubben Bayern München – utan större hjälp från Emil Forsberg.

Svensken satt på bänken när Leipzig vände 0–1-underläge till 2–1-seger på hemmaplan, men byttes in med drygt 20 minuter kvar.

Med Forsberg på planen så blev det däremot inga flera mål i matchen.

Stor matchhjälte var i stället Timo Werner som prickade dit sitt tionde ligamål för säsongen till 2–1 i den 56:e matchminuten. Bayerns Sandro Wagner hade innan dess gett bortalaget ledningen i den 12:e minuten innan Naby Keita – som senare ersattes av Forsberg – kvitterade till 1–1 i 37:e.

Bara startat elva matcher

2–1-segern var Leipzigs första mot Bayern efter tre förluster i ligaspelet och en förlust i tyska cupen tidigare.

26-årige Forsberg gjorde 21 assist i Bundesliga förra säsongen när Leipzig slutade tvåa bakom mästarlaget Bayern. Den här säsongen så har yttermittfältaren haft skadebekymmer, i ligaspelet har Forsberg endast startat i elva av 27 matcher och hoppat in i ytterligare fem.