PSG-målvakten blev syndabock - otröstlig efter missen

Caroline Seger mästare med Lyon: ”Äntligen”

Uppdaterad 2017-06-02 | Publicerad 2017-06-01

PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek var otröstlig efter damernas Champions League-final.

Först missade hon sin straff – sedan släppte hon in den avgörande straffen från Lyons målvakt.

– Kiedrzynek gjorde en kanonmatch – det är bara sorgligt att det slutade på det här sättet, säger PSG:s tränare Patrice Lair.

Det blev en lång final för Lyon och PSG. Men Caroline Seger, 32, fick varken spela under ordinarie tid, förlängning eller skjuta någon straff.

Sveriges mittfältare satt på bänken hela matchen och fick se när sin nuvarande klubb Lyon och sin före detta klubbadress PSG spelade 0–0.

Efter 120 minuter slutade det med en dramatisk straffläggning.

Målvakterna avgjorde

Under de ordinarie fem straffarna blev den en miss vardera från varje lag. I den åttonde straffomgången kom avgörandet.

PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek stegade upp för att ta straffen. Hon fick felträff och missade mål. Samtidigt satte hon sig i en situation där hon var tvungen att rädda straffen efteråt - annars var det kört.

Lyons målvakt Sarah Bouhaddi var kyligare från straffpunkten. Hon sköt in den avgörande straffen bredvid den polska målvakten.

Kiedrzynek var otröstlig efteråt - hon grät rejält.

– Hon gjorde en kanonmatch. Det kunde ha slutat hur som helst, det är bara sorgligt att det slutade på det här sättet och att hon missade sin straff, säger PSG:s manager Patrice Lair till Uefass hemsida och tillägger:

– Hon kanske saknade lite erfarenhet men hon gick i alla fall för det. Det är inte alla spelare som skulle göra det.

Kunde ha avgjort tidigare

Det var Caroline Segers tredje final i Champions League, hon har förlorat de tidigare två. Det här var Lyons fjärde Champions League-titel och andra gången klubben vinner ”trippeln”: ligan, cupen och Champions League.

– Äntligen!, skrev Seger på sitt Instagramkonto tillsammans med en segerrusig bild från omklädningsrummet tillsammans med lagkamraterna.

– Det är fantastiskt. Jag är här i kväll och är väldigt glad över att ha skrivit historia, säger Dzsenifer Marozsan som blev matchens lirare.

Stjärnan Ada Hegerberg, som enligt norska NRK var sjuk igår, spelade endast en timme för Lyon. Men norskan hann missa flera bra målchanser.

I 46:e minuten kunde hon gett Lyon en drömstart, men missade chansen. Några minuter senare fick hon en dubbelchans. Hon sköt ett skott som målvakten räddade, och när Hegerberg skulle skjuta in returen sköt hon utanför från några meters avstånd.

Cirka tio minuter senare fick PSG en jättechans. Shirley Cruz Trana avancerade fram centralt och stod för en fin passning som gav Marie-Laure Delie skottläge mitt i straffområdet. Hennes avslut var för svagt, gick precis utanför ena stolpen.

Lagen hade flera andra målchanser, men skärpan fanns inte där. Därför slutade det med straffavgörande.