Ricardo Quaresma, André Silva och Adrien Silva firar den sistnämndes straffmål.

Mexiko såg länge ut att vinna bronsmatchen i Confederations Cup.

Men Pepe ville annorlunda och tryckte in kvitteringen på stopptid.

En straffspark i förlängningen gav sedan Portugal segern.

Den nya videotekniken, VAR, har onekligen stått i centrum under Confederations Cup.

I bronsmatchen mellan Portugal och Mexiko dröjde det inte länge innan domaren Fahad Al Mirdasi tog hjälp av situationsrummet ännu en gång.

Korrigerade domslut

Då hade André Silva fällts i straffområdet av Mexikos Rafael Marquez.

Al Miradsi viftade först bort händelsen men efter några minuters avbrott korrigerades domslutet av videodomare.

Det hjälpte dock föga för Portugal den gången. Guillermo Ochoa i det mexikanska målet kastade sig nämligen åt rätt håll och räddade straffen.

I stället blev det Mexiko som spräckte nollan.

Chicharito slog ett hårt inlägg som snöpligt träffade försvararen Neto och smet in till 1–0.

Pepe hjälte

Portugal var inte utan chanser men Ochoa gjorde det bra och stod för flera kvalificerade räddningar.

Det dröjde ända till stopptid innan kvitteringen kom. Rutinerade försvararen Pepe vräkte sig fram och nickade in 1–1.

Vändningen fullbordades sedan i förlängningen när Miguel Layun tog bollen med handen i straffområdet.

Återigen tilldelades Portugal straff och den här gången lyckades man göra mål. Adrien Silva satte säkert 2–1, portugisernas första straffmål på fem försök.

Portugal fick visserligen Nelson Semedo utvisad men kunde hålla undan resterande minuter och tog därmed bronspengen.