USA till semifinal – slog ut Frankrike

Uppdaterad 2019-07-03 | Publicerad 2019-06-28

Sågad av Donald Trump.

Megan Rapinoe, 33, gav svar på tal genom att skjuta USA till semifinal.

– Det här är fantastiskt, säger hon efter 2–1-segern mot värdnationen Frankrike.

Megan Rapinoe har varit USA:s bästa spelare i VM, men rubrikerna har inte handlat speciellt mycket om hennes prestationer på planen – utan om bråket med president Donald Trump.

Efter att stjärnan konsekvent vägrat sjunga nationalsången och sagt att hon inte tänker åka till ”det där jävla Vita Huset” fick presidenten nog och gick till attack.

”Jag är ett stort fan av det amerikanska laget och damfotbollen, men Megan borde vinna innan hon snackar. Avsluta jobbet. Megan borde aldrig vara respektlös mot vårt land, Vita huset eller vår flagga”, skrev Trump på Twitter.

Stor hjälte

Det dröjde inte länge innan Rapinoe gav svar på tal.

Hon gjorde både 1–0 och 2–0 när USA slog ut Frankrike med 2–1 och avancerade vidare till semifinal.

– Det är det här allting handlar om. Vi är vidare och ska slåss om medalj. Det känns så himla speciellt att slå ut värdnationen på Parc des Princes. Det kan inte bli bättre, säger hon i C more.

Målen gör att Rapinoe går upp i delad skytteligaledning med lagkamraten Alex Morgan och Englands Ellen White. Alla står på fem gjorda mål.

Ville ha straff

Frankrikes reduceringsmål kom i den 81:a minuten via storstjärnan Wendie Renard – och det blev dramatiskt i slutet.

I den 86:e minuten vädjade Frankrike om straff sedan bollen träffat Kelley O'Haras arm i eget straffområde, men domaren – och VAR – friade.

– Frankrike var bättre än oss rent spelmässigt, men vår backlinje var fenomenal, säger Megan Rapinoe.