Publicerad 2016-01-23

Barcelona vann efter Messis segermål

Fängelsedom i veckan.

I dag styrde han in Malagas kvitteringsmål.

Men Javier Mascherano slapp en mardrömsvecka efter att landsmannen Leo Messi frälst Barcelona med sitt segermål.

Javier Mascherano har haft en tuff vecka.

I onsdags dömdes han till ett års fängelse och sju och en halv miljon kronor i böter för skattebrott.

”Jag är en idrottsman. Jag har inte så stor kunskap om skatter och förlitar mig på att andra människor ska lösa det åt mig”, förklarade argentinaren på Twitter.

Styrde in kvitteringen för Malaga

I dag startade han i Barcelonas möte med Malaga och fick se Munir El Haddadi sätta 1–0 efter två minuter.

Men ett virrigt Barcelonaförsvar med Thomas Vermaelen bredvid Mascherano bjöd Malaga på flertalet chanser och efter en halvtimme styrde Mascherano olyckligt in Juanpis kvitteringsmål. Bollen snuddade argentinarens ben och ställde Claudio Bravo i målet – till Malagafansens stora glädje.

”Det som förvånar är nivån på Javier Mascherano i dag. Oigenkännlig”, skrev spanske journalisten Lluis Flaquer på Twitter i halvtid.

Messi frälste i andra

Men Javier Maschernano slapp en mardrömsvecka.

Luis Enrique bytte ut svage Thomas Vermaelen i paus och Barcelona fick ordning på försvarsspelet.

Och bara sju minuter in i andra kunde Mascheranos landsman Lionel Messi frälsa Barca med sitt 2–1-mål på volley vilket också blev slutresultatet.