Defoe tvåmålsskytt – men förgäves

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-06

Wolverhampton kom tillbaka

Harry Redknapp trodde nog att tre Tottenham-mål skulle räcka för seger.

Men bottengänget Wolverhampton reste sig och kvitterade – tre minuter från slutet.

Tidigt i den andra halvleken satte Roman Palvytjenko 3–2 för Tottenham. Men när Jermaine Defoe träffade stolpen och misslyckades med att döda matchen i den 83:e minuten fick Wolverhampton nytt hopp.

Tre minuter från slutet nickade inhopparen Steven Fletcher in 3–3 och räddade poäng för nästjumbon Wolverhampton.

Bortdömt mål

Då tyckte Wolvesspelarna att rättvisa hade skipats eftersom de hade fått ett mål bortdömt bara några minuter tidigare när domaren valt att blåsa frispark efter att Richard Spearman nickat bollen ur händerna på målvakten Heurelho Gomes.

Dramatiken i matchen dessförinnan var det heller inget fel på. I den första halvleken hade nämligen Jermain Defoe knorrat in två mål från utkanten av straffområdet inom fem minuter.

Tveksam färg på kortet

Men det var Wolves som öppnade målskyttet i form av Kevin Doyle som också fick sätta två.

Det senare kom på straff efter att Alan Hutton tagit grepp om Nenad Milijas arm och dragit ner honom i straffområdet. Konstigt nog fick bara Hutton gult kort och inte rött.

Tottenham ligger nu på femte plats med samma poäng som Chelsea som dock har en match mindre spelad.