Chile vann med 2–1

Alla lag har spelat en match i Copa America.

Här är laget som imponerat mest hittills: Chile.

I natt blev det 2–1 (0–1) mot Mexiko – med mersmak.

– Chile är det bästa laget jag har sett i turneringen, säger Mexikos assisterande förbundskapten Luis Fernando Tena.

Okej, det ska sägas direkt. Mexiko är på plats med ett ungt och orutinerat lag. Därför var också Chile – ett av fjolårets överraskningslag i VM – klar favorit att vinna mötet i natt.

Men som i så många matcher hittills i Copa America var det underdogen som slog till först.

Kom igen

Med bara fyra minuter kvar av den första halvleken nickade Néstor Razo in bollen över en paff chilensk målvakt.

Men Chile – som hade klart mest bollinnehav och skapade flest chanser i den första halvleken – kom igen i den andra.

Tack vare två hörnor – inom loppet av sex minuter:

67:e: Hörna in som Pablo Contreras skjuter mot mål. Bollen passerar Mexikos backar och målvakt och alldeles vid linjen stöter inhopparen (han hade varit inne i åtta minuter) Esteban Paredes in kvitteringen till 1–1.

73:e. Nästa hörna i ordningen går högt in i straffområdet där Arturu Vidal spänstar bäst och högst. Vidals nick går i det bortre hörnet – otagbart för Mexikos måvakt Luis Michel.

Nära straffa sig

Sedan hade Chile, som aldrig tidigare vunnit Copa America, flera bud på 3–1 utan att få in bollen.

Det höll på att straffa sig då Mexiko skapade en kanonchans i den 90:e minuten. Men Edgar Rodriguez jätteläge framför mål styrdes till hörna. Den hörnan nickades också mot mål men då räddade Chiles målvakt Claudio Bravo enkelt.

– Chile är det bästa laget jag har sett i turneringen. De har duktiga spelare som även är samspelta. De kan gå långt i turneringen, säger Mexikos assisterande förbundskapten Luis Fernando Tena.

Därmed har samtliga lag spelat den första matchen i årets turnering. Chile och Colombia (1–0 mot Costa Rica) är de enda lagen som vann i första omgången. Däremot är Chile det enda laget som lyckades producera mer än ett mål framåt.