”Äntligen gick det vägen”

Efter missarna – Kif Örebro klara för allsvenskan

Publicerad 2018-10-28

Kif Örebro har darrat när det har gällt som mest – och bränt två chanser till avancemang upp till damallsvenskan.

Men i den sista omgången fick de äntligen jubla efter 4–0 mot BK30.

– Äntligen gick det vägen, säger lagkaptenen Frida Abrahamsson till NA.

Kif Örebro åkte ur damallsvenskan förra hösten. De två senaste matcherna har man haft chansen att åter gå upp i finrummet.

Lika många gånger har man misslyckats.

I den sista omgången ställdes allt på sin spets mot redan degraderade BK30. Då enda utmanaren till avancemanget, Lidköpings FK, mötte jumbolaget Böljan krävdes det med största sannolikhet vinst för Örebro.

Och visst blev det så.

Kif Örebro inledde målskyttet redan i den 8:e minuten genom Freja Olofsson och gick in till halvtidsvila med en betryggande 3–0-ledning.

Det blev till slut 4–0 efter att Emma Lindén utökat ledningen i den andra halvleken och vilt jubel utbröt efter slutsignalen.

– Det känns så jävla bra, det känns skitkul. Vi har jobbat för det hela säsongen och äntligen gick det vägen, säger lagkaptenen Frida Abrahamsson till Neirkes Allehanda efter matchen och fortsätter:

– Vi hade bestämt oss för tre poäng, det fanns inget annat, från första minuten kändes det att det här kommer gå bra.

Lidköping vann samtidigt sin match med hela 6–0 men det räckte alltså inte. Det blir Kif Örebro som gör Kungsbacka sällskap upp till högsta serien.