Lagerbäcks Norge förnedrade: ”Pinsamt”

Publicerad 2017-09-04

Säg den glädje som varar för evigt.

Efter Norges 2–0-seger mot Azerbaijan i fredags, var det annat ljud i skällan i kväll.

Tyskland vann med 6–0 i Stuttgart – norsk fotbolls största förlust sedan 1972.

Norge besegrade Azerbaijan med 2–0 hemma på Ullevål i Oslo under fredagen.

Mot Tyskland var segerchanserna förstörda redan efter 20 minuters spel – då stod det 3–0 efter mål från Mezut Özil, Julian Draxler och Timo Werner. Målen föll mellan matchminut 10 och 20.

Werners revansch

Die Mannschaft, som vann med uddamålet, 2–1, mot Tjeckien för ett par dagar sen, skonade inte norrmännen denna kväll.

Strax före pausvilan fyllde Werner på till 4–0 via en nick som letade sig in bakom en uppgiven Rune Jarstein.

Ridå för Lars Lagerbäcks landslag.

Samtidigt en revansch för Leipzig-anfallaren som blev utbuad av sina egna fans i Tjeckien.

”Detta är pinsamt”

21-åringen har nu gjort sex mål på de senaste fem landskamperna.

I den andra halvleken föll ytterligare två mål och matchen slutade 6–0.

– Det enda man kan ta med sig från detta är att vi mött ett av världens bästa lag. Vi klarar det inte spelmässigt, taktiskt eller fysiskt. Jag trodde aldrig det skulle bli så här dåligt, säger Lasse Lagerbäck till norska TV 2 och får medhåll av målvakten Rune A. Jarstein.

– Detta är pinsamt alltså. Vi vet hur bra vi kan spela, men när vi ger de så mycket tid är det bara att lägga sig pladask. Det var något av det pinsammaste jag upplevt.

Största förlusten sedan 1972

Senast Norge förlorade med sex mål eller fler var för 45 år sedan i VM-kvalet till mästerskapet i Västtyskland 1974.

Den gången vann Nederländerna med 9–0 efter bland annat två mål från Johan Cruyff.

Men trots den tyska storsegern och åttonde raka vinsten är Die Mannschaft ännu inte klar gruppetta.

Nordirland besegrade nämligen Tjeckien med 2–0 i Belfast och är fem poäng bakom med två omgångar kvar.

Däremot kan inget av lagen bli sämre än tvåa i gruppen eftersom hoppet ner till grupptrean Azerbaijan är för stort.