Musovics tv-kritik efter toppmötet

avMakoto Asahara

Linköping och Rosengård gjorde upp i ett allsvenskt toppmöte.

Men ingen tv-kanal visade matchen.

”Idag skäms jag över hur långt vi kommit”, skriver Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic på Twitter.

Toppmötet i damallsvenskan slutade mållöst, 0–0.

Men även om det hade blivit några mål så hade det inte funnits några tv-tittare som hade sett dem.

SVT, som har rättigheten att sända tolv matcher per säsong damallsvenskan, visade inte toppmötet.

– Jag blev väldigt förvånad över att matchen inte sändes, en match en måndag klockan 19. Jag förutsatte att den skulle sändas och att det var därför vi spelade den tiden. Vi kämpar och sliter för att öka intresset för damfotboll i Sverige, men så sänder man inte en toppmatch. Det är att skjuta sig själva i foten, säger Rosengårds- och landslagsmålvakten Zecira Musovic till Kvällsposten.

Foto: TT

Sände hockey i stället

I SVT var det en krock med Kanada–Danmark i ishockey-VM. Det var oavsett aldrig aktuellt att visa matchen från Linköping enlig Max Bursell, projektchef på SVT-sporten.

– Just nu har vi allt fokus på hockey-VM, så det handlar om brist på arbetskraft och utrymme i tv-kanalerna. Sedan tycker vi inte att det är fel att tyngdpunkten ligger mot slutet av säsongen då det avgörs. Jag kan hålla med om att det var en toppmatch som förtjänade att tv-sändas, men för oss var det inte möjligt den här gången, säger han till Kvällsposten.

Förutom SVT visas alla damallsvenska matcher på ligans egen streamingplattform på nätet. Även TV4/C More har rättigheter att visa damallvenska matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM