Sofia Jakobsson gör Tacons första hemmamål

Publicerad 2019-09-14

Bortapremiären var en långdragen mardröm.

Hemmadebuten i spanska ligan var desto trevligare för svenskduon i CD Tacon.

Både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gjorde mål i 3–0-segern mot Sporting Huelva.

Formellt heter de inte Real Madrid förrän nästa säsong, men förväntningarna är redan höga på CD Tacon. Därför var 9–1-förlusten mot Barcelona förra lördagen besvärande för Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani och de andra i det nykomponerade laget.

Snappade upp bollen

Hemma i Madrid mot det mer beskedliga motståndet Sporting Huelva gick det lättare.

Mitt i en regnig första halvlek fumlade gästernas mittback Patricia Ojeda på en djupledsboll. Sofia Jakobsson snappade upp, dribblade bort målvakten Chelsea Ashurst och petade in 1–0. Först fram att gratulera var hennes landslagskamrat Kosovare Asllani.

Slog inlägg till 2–0

Strax före pausvilan slog Jakobsson, som är yttermittfältare, ett långt inlägg från vänsterkanten som Jessica Martinez nickade in.

29-åringen var inte nöjd där. I minut 80, efter en Huelva-hörna, vände spelet och Sofia Jakobsson trädde in en boll genom backlinjen. Asllani dök i djupet, kom fri och lyfte in slutresultatet 3–0.