Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-27

Seger mot Lazio och hyllade av fansen – men Elfsborg utslagna ändå

BORÅS. Emir Bajrami blev bryskt nedsparkad.

Då släppte det för landslagsstjärnan Anders Svensson, 33.

Han gick till angrepp på Lazios Aleksandar Kolarov och domare och spelare fick gå emellan för att det inte skulle blir storbråk.

– Det var en idiotgrej han gjorde, säger Svensson.

0–3 förra veckan och omöjligt läge.

Men Elfsborg gjorde en pangmatch i returen i Euro League-kvalet.

Svenskarna vann med 1–0 och hyllades med stående oavtioner av ett fullsatt Borås Arena sista minuterna.

Elfsborg fick alltså rejäl upprättelse efter förlusten i Rom förra veckan.

Grym match av Svensson...

Ledda av Anders Svensson – som gjorde en kanonmatch på mittfältet – dominerade svenskarna stundtals på Borås Arena.

Svensson själv hade ett stolpskott redan i nionde minuten – men det där tidiga målet som kunde fått Lazio skakat dröjde ända tiill minut 70 när Denni Avdic nickade in 1–0 efter ett inlägg av Emir Bajrami.

Hela andra halvlek spelade Elfsborg på toppen av sin förmåga och hade ett par, tre chanser att utöka lednigen. Men 1–0 stod sig tiden ut och Lazio är därmed vidare.

...som tände till

Det blev också väldigt hetsigt i slutet när serbiske landslagsmannen Aleksandar Kolarov fult kapade Emir Bajrami.

Elfsborgs veteraner regerade kraftigt på nedsparkningen.

Både Anders Svensson och Teddy Lucic rusade till och smockan hängde verkligen i luften innan domare och spelare lyckades gå emellan. Svensson varnades, Kolarov fick rött kort.

– Det var en idiotgrej, jag hoppas han inte gjorde det med flit utan att han bara kom sent in i situationen. Helt rätt att han fick rött, säger Anders Svensson.

Sen lägger han till:

– Å andra sidan kunde jag också blivit utvisad. Det var en ganska rejäl löpning jag tog in i situationen...

Sista minuterna stod publiken på Borås Arena (11 693 – i stort sett utsålt) upp och hyllade hemmaidolerna med taktfasta applåder.

James Keane (oklart varför) utgick i paus och Stefan Ishizaki fick lämna arenan efter 77 minuter med ljumskproblem.

På söndag är det dags för nästa stormatch för Elfsborg: IFK Göteborg borta.