Pånyttfött Arsenal bortaslog Milan

Publicerad 2018-03-08

Se Europa League på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från Europa League på Eurosportplayer.se

Det var inte bara tröjorna som gjorde att Arsenal inte stod att känna igen i bortamatchen mot Milan.

Londonlaget tog sig ur sin nedåtgående spiral och vann med 2–0 efter att Henrich Mchitarjan gjort sitt första mål för klubben.

– Det var en viktig seger efter en mardrömsvecka, säger Arsène Wenger.

Arsenal FC

Arsenal har på två veckor förlorat hemma mot Östersund, blivit utspelade i två raka 0–3-matcher mot Manchester City och förlorat borta mot Brighton.

Inför kvällens bortamöte mot ett formstarkt Milan i Europa League saknade laget Alexandre Lacazette, Pierre-Emerick Aubameyang och Héctor Bellerín. Och som om oddsen inte var tillräckligt dystra valde Arsenal att springa in på San Siro i sitt helblåa matchställ. Inför kvällens drabbning hade laget bara vunnit en av sina nio senaste matcher då laget burit de blå tröjorna.

Milan rivstartade och hade bland annat tre hörnor under matchens tre första minuter.

Ramsey utökade

Men Arsenal kom in i matchen. I den åttonde minuten fick Henrich Mchitarjan ett fint läge, men avslutade i burgaveln.

Efter fint förarbete av Mesut Özil fick armeniern ett nytt läge i den 15:e minuten. Mchitarjan tog emot tyskens diagonalpassning till vänster i straffområdet, vek in i planen och sköt in bollen i mål via Milan-backen Leonardo Bonucci. Målet var Mchitarjans första sedan han kom till Arsenal i januarifönstret.

Arsenal fortsatte att skapa chanser och på övertid i första halvlek utökade laget sin ledning genom Aaron Ramsey.

Andra halvlek blev långtifrån lika sprudlande som den första. Mycket tack vare Arsenal som spelade kontrollerat och i långa perioder lyckades hålla bollen inom laget.

– Efter de första 45 minuterna tappade vi fart. Jag tror att det handlade om att vi spelat fyra intensiva matcher på tio dagar. Vi är inte i en position där vi ska ta galna risker, men vi blev lite för försiktiga, säger Arsenals tränare Arsène Wenger till BT Sport.

”Som en boxningsmatch”

Matchen slutade 2–0 till Arsenal som inför returen i London har skaffat sig ett jätteläge att gå vidare till kvartsfinal i Europa League.

– Det var en viktig seger efter en mardrömsvecka. Men vi är inte kvalificerade ännu utan måste avsluta jobbet på hemmaplan, säger Wenger.

Arsenals tränare säger att laget haft svårt att skaka av sig förlusten mot Manchester City i ligacupfinalen den 25 februari.

– När man förlorar en cupfinal på söndagen är det svårt att smälta det på tre eller fyra dagar. Det är lite som en boxningsmatch där man nästan blir knockad och så har man ingen tid att återhämta sig förrän nästa slag kommer. Det var det som hände oss. Men någon gång måste man svara.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)