Besvikelse i Senegal efter tappad ledning

Publicerad 2018-06-24

Senegal gick mot en klar ledning i grupp H.

Men Japan kvitterade två gånger om – till den afrikanska nationens stora förtret.

– Vi är besvikna, säger målskytten Sadio Mané.

Det var nog inte många som på förhand trodde på en tidig gruppfinal mellan Japan och Senegal i grupp H.

Men det var precis vad som utspelade sig i Jekaterinburg – där afrikanerna inledde piggast.

Liverpool-stjärnan Sadio Mané gav sitt land ledningen efter elva minuter när han turligt fick bollen på sig efter en målvaktsutboxning och såg den studsa in i nätet.

Men Japan kom tillbaka och visade prov på rappt passningsspel matchen igenom. Efter en dryg halvtimmes spel kom också kvitteringen genom Takashi Inui.

Vänsteryttern fick bollen perfekt i straffområdet av Yuto Nagatomo och placerade snyggt in bollen intill bortre stolpen.

Det senegalesiska spelet hackade rejält i den andra halvleken – men då stack laget plötsligt upp i ett sällsynt anfall och tog ledningen igen.

Veteranen poängräddare för Japan

Mousssa Wague mötte bollen perfekt från straffområdets högersida och dunkade upp 2–1-målet högt i nättaket.

Japan reste sig dock ånyo – och kvitterade genom veteranen Keisuke Honda. 32-åringen kunde enkelt sätta bollen i öppet mål efter att Senegals målvakt Khadim Ndiaye misstajmat ett inlägg rejält.

Fler mål blev det inte och matchen slutade 2–2.

– Ärligt talat så är vi besvikna, vilket är naturligt för vi kände att vi kunde vinna den här matchen, säger Sadio Mané till Fifa.

– Nu har vi en avgörande match nästa kvar och vi ska förebreda oss så gott vi kan så vi tar oss vidare.

Resultatet innebär att både Japan och Senegal står på fyra poäng och är en pinne före Colombia som senare på kvällen besegrade Polen med 3–0.