Det är inte många lag som har skakat om Manchester City i år.

Nykomlingen Wolverhampton lyckades – efter en klar hands.

– Varför har man röstat bort VAR? undrar Bojan Djordjic i Viasat.

Redan från start gick Pep Guardiolas mannar inte riktigt att känna igen.

Wolverhampton, som har inlett Premier League-säsongen med en oavgjord och en förlust, försvarade väl och skapade en hel del framåt efter slarv i City. Sergio Agüero hade visserligen ett avslut i stolpen men tränaren Nuno Espirito Santo kände sig säkerligen nöjd med nykomlingens första halvlek.

Målet kom till slut i den 57:e minuten. Nyförvärvet Joao Moutinho levererade bollen till ett annat, Willy Boly, som nickade in bollen till 1–0. Reprisbilder visade att mittbacken tog hjälp av handen men målet godkändes.

– Det ska vara bortdömt och varför har man röstat bort VAR? Det är i sådana lägen som matchen står och väger och det är solklar hands, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

– Han gör det inte medvetet men den går in i mål och sådana här saker gör det svårt för City att komma tillbaka eftersom du plötsligt behöver två mål.

Laporte kvitterade

Kort efteråt ville David Silva ha straff för City efter en situation med Ruben Neves men domaren friade.

– Jag tycker att det är straff, David Silva är först in i situationen, säger Djordjic.

Guardiola bytte ut Bernardo Silva och satte in anfallaren Gabriel Jesus. Kvitterade gjorde dock mittbacken Aymeric Laporte med tjugo minuter kvar på en frispark från Ilkay Gündogan.

City öste på framåt för ett segermål men ”Wolves” såg till att plocka en poäng mot den regerande mästaren. Därmed jublar troligtvis konkurrenterna i toppen som nu har chans att gå om i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se