Fiasko i Europa League

Publicerad 2023-12-14

Häcken släppte in mål efter 43 sekunder mot Qarabag.

Laget var det enda som inte lyckades ta poäng på sex matcher i Europa Leagues gruppspel.

Matchen var 38 sekunder gammal när Peter Abrahamsson försökte slå en passning mot Häckens vänsterkant.

I vägen stod Qarabags högerytter Leandro Andrade och fem sekunder efter Abrahamssons passning hade Andrade placerat in 1–0 för hemmalaget.

Rött kort

I första halvlekens sista spark utökade Qarabag på till 2–0 men Häcken fick en biljett in i matchen i början av andra halvlek när Qarabags Marko Vesovic drog på sig ett rött kort.

Trots flera stora chanser till reducering förblev Häcken mållöst fram till den fjärde tilläggsminuten, då Qarabag gjorde självmål.

I matchens slutskede linkade även den 18-årige jättetalangen Momodou Sonko ut med en skada.

Högmos avsked

Matchen var Per Mathias Högmos sista som tränare för Häcken innan han flyttar vidare till japanska Urawa Red Diamonds.

Qarabags seger gjorde att det azeriska laget snuvade Molde på andraplatsen i gruppen och gick vidare till sextondelsfinal i Europa League. Molde får spela vidare i Europa Conference League.