Svenska succén: Hjältar mot PSG

Uppdaterad 2016-09-26 | Publicerad 2016-09-23

Båda (!) svenskarna i huvudrollen

Ola Toivonen ordnade straffen som gav 1-0 till Toulouse och rött kort på Serge Aurier.

Men en annan svensk stal show och rampljus.

Jimmy Durmaz klev fram och avgjorde.

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Paris Saint-Germain men svenska spelare ser till att skapa rubriker i ”Ibras” frånvaro.

I tisdags klev Ola Toivonen fram och tryckte in två (!) mål när hans Toulouse bortaslog Nice med 2-1 – och i fredagens match hemma mot PSG hamnade 30-åringen i centrum igen.

Fixade straff

Precis i inledningen av den andra halvleken revs han omkull i offensivt straffområde varpå domaren pekade på straffpunkten och visade upp det andra gula kortet mot Serge Aurier som därmed visades ut.

Yann Bodiger satte straffen till 1-0.

I den 65:e minuten lämnade Ola Toivonen plats åt sin svenske kollega – nyförvärvet Jimmy Durmaz.

Och i den 79:e minuten var det dags.

Stor hjälte

Den 27-årige yttermittfältaren – som lämnades utanför startelvan i Janne Anderssons första match som svensk förbundskapten (mot Nederländerna, 1-1) utnyttjade ett jättemisstag från PSG:s Thiago Motta och tryckte in sitt andra mål för nya klubben fram till 2-0, matchens slutresultat.

Det här var Toulouses första seger mot PSG på sju år och den gör att man kliver förbi huvudstadsklubben i tabellen.

”Tredje raka segern. Tack för en grym stämning på arenan i dag”, skriver Ola Toivonen på Twitter.

Toulouse ligger nu tvåa, på samma poäng som Nice, som har en match mindre spelad.