KIEV/STOCKHOLM. Malmö var på väg mot ett premiärpoäng i Kiev.

Men i slutminuterna kom kallduschen.

– Målet förstör allt, säger Johan Dahlin efter förlust med 0–1 mot Dynamo Kiev.

Malmö och Johan Dahlin fick svettas borta mot ett favorittippat Dynamo Kiev i premiären av Europa League. Det ukrainska laget skapade flertalet renodlade målchanser, men hindrades länge av en storspelande Dahlin som stoppade både frilägen och kraftnickar.

Men i 84:e minuten sprack nollan. Vitaliy Buyalskyy rann igenom, måljublade och fick kort därefter även segerfira efter 1–0.

– Målet förstör allt, känns det som. Framför allt när det kom så sent för det kändes som att vi hade rett ut det, säger Dahlin efter förlusten.

Bengtsson: ”Våg efter våg”

Rasmus Bengtsson, som var nära att styra undan bollen innan målet, är besviken på kvaliteten framåt.

– Vi behöver göra något mål i sådana här matcher för att få med oss en poäng. Vi behöver vara mer kliniska.

Han medger även att den andra halvleken, där Dynamo Kiev kröp närmare och närmare, var tuff.

– Andra halvlek var jobbig. De kom i våg efter våg.

Efter en match står Malmö således kvar på noll poäng i gruppspelet.

– Klart det är jobbigt, konstaterar Bengtsson.

I den andra matchen i Malmös grupp vann FC Köpenhamn hemma mot Lugano med 1–0. Pierre Bengtsson stod för assisten till avgörandet. Nicklas Bendtner satt på bänken hela matchen.