Först sköt han segermålet i säsongens första El Clasico.

– Gesten efteråt förstärker att det är filmning, säger Anders Svensson i Kanal 9.

Säsongens första El Clasico utspelade sig i spanska supercupfinalen, ligasegrarna mot Copa del Rey-vinnarna, under söndagskvällen.

Och det blev en händelserik tillställning.

Efter en mållös första halvlek hände allt under matchens andra halva.
När 50 minuter var spelade skickade Gerard Pique in bollen i egen målbur bakom Ter Stegen på ett inlägg från Marcelo.

Riktig drömstrut

Kvitteringen ordnade Leo Messi efter en tveksam dömd straff där Luis Suarez gick omkull i straffområdet.

– För mig är det en solklar filmning, säger Anders Svensson i Kanal 9.

Minuterna senare sköt Cristiano Ronaldo 2–1 med en riktig drömstrut innan han slet av sig tröjan och blev varnad.

Portugisen som bara varit i träning med laget under en dryg veckas tid kom in under andra halvlek och hann sedan även med att bli utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort efter en filmning i straffområdet.

– Först tappar han balansen där och försöker springa vidare, men gesten efteråt förstärker att det är filmning, någon straff tycker jag inte det är, säger Anders Svensson.

I samband med utvisningen svämmade känslorna över. Ronaldo var frustrerad och delade ut en knuff på domare Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Nämdes i domarrapporten

Milt våld mot domaren kan ge flera matcher avstängningar och ifall den berörda rättskiparen väljer att raportera händelsen i rapporten efter matchen kommer situationen granskas innan ett straff kan delas ut.

Något Ricardo de Burgos Bengoetxea nu gjort. ”Efter det röda kortet visades knuffade den berörda (Ronaldo) mig lätt i ryggen.

I slutminuterna gjorde sedan även Marco Asensio 3–1 till marängerna som nu har en drömsits inför returen på onsdag i Madrid.