Luis Suárez låg bakom allt när Barcelona besegrade Alavés.

Måltjuven gjorde tre assist och avslutade 4–1-segern med ett straffmål.

Barcelona lämnade El Clásico mållöst.

Men mot Aláves tog den offensiva supertrion revansch.

Allra hetast var Luis Suárez som började med att spela bollen snett inåt bakåt till Antoine Griezmann som placerade in 1–0 efter 14 minuter. Därefter spelade han en boll i djupet till Arturo Vidals 2–0.

Den tredje assisten var en av årets mest lättförtjänta när han petade boll i sidled till Lionel Messi som dribblade iväg och sedan distanssköt in 3–1-målet i 69:e minuten. Messis femtionde mål det här kalenderåret. En bedrift han klarat av nio gånger i karriären.

Luis Suárez fick sedan avsluta med att göra det han brukar: mål. Från straffpunkten var han säker och placerade in bollen till höger. Segern gör att Barcelona leder en haltande tabell med tre poäng före Real Madrid.