Publicerad 2018-11-17

Alexis Sanchez

Chile missade VM.

Och laget ser ut att få ett tungt slut på säsongen.

Laget föll med 2–3 mot Costa Rica i natt – efter att storstjärnan Alexis Sanchez missat en ”Panenka”-straff.

Chile har inte haft något roligt år.

Laget, som är rankat på 13:e plats i världen, missade sommarens VM i Ryssland efter stort drama och har ”bara” vunnit tre matcher under 2018, bland annat mot Sverige i mars.

Storstjärnan Alexis Sanchez har haft svårt att hitta målet och har varit föremål för kritik i både landslaget och klubblaget Manchester United.

Och i natt blev han ”syndabock” hemma mot Costa Rica.

Sanchez reducerade förvisso till 2–3 i den 90:e minuten i träningsmatchen, men några minuter tidigare brände han en straff. Anfallsstjärnan försökte göra en klassisk ”Panenka” men fick varken fart eller höjd på bollen och blev sönderläst av Esteban Alvarado i bortamålet.

Tamt avslut”, skriver Goal.

Vad försökte du göra Alexis? Otrolig miss”, skriver sajten Depor.com.

Chile låg under med 0–3 efter drygt en timmes spel, men lyckades alltså reducera två gånger om mot Costa Rica som är rankat 37:a i världen.

Nästa match för Chile, årets sista, är hemma mot Honduras natten till onsdag svensk tid.